tattoo zoetermeer blackstar
tattoo zoetermeer blackstar
HOE VERZORG JE EEN NIEUWE TATTOO?

black star tattoo zoetermeer

Hoe verzorg je een nieuwe tattoo goed en hoe blijft een tattoo het langst mooi? Daar speelt verzorging en discipline een belangrijke rol. Hieronder leggen we je uit hoe jij je tattoo het beste kunt verzorgen.

Heb je nog geen tattoo maar wil je er wel een? Boek dan hieronder een gratis tattoo intake of stuur ons een e-mail als je al weet wat je precies wilt hebben!

DIT IS WAT WIJ ADVISEREN

Iedere tattooshop heeft een andere visie op hoe je een nieuwe tattoo het beste verzorgd. Hieronder lees je wat wij adviseren.

Nadat je een tatoeage hebt laten zetten, is het belangrijk dat je deze goed verzorgt. Maar hoe verzorg je een nieuwe tattoo? In feite is de verse tatoeage een open wond en daarom is het belangrijk dat je een aantal punten in gedachten houdt gedurende het genezingsproces, zodat de tatoeage optimaal geneest. Wij verdelen dit proces in 5 fasen. Via de button onder deze tekst ga je direct naar deze 5 fasen. Twijfel je gedurende de eerste vijf weken of de tatoeage goed geneest of brengt de tatoeage irritatie met zich mee? Neem dan altijd contact met ons op.

De 5 fasen

DE 5 FASEN VAN TATTOO VERZORGING

Direct na het tatoeëren

Wanneer de tatoeage net is gezet, zal deze worden afgedekt met een folie. Het is de bedoeling dat je deze folie zo snel mogelijk - bijvoorbeeld direct bij thuiskomst - verwijdert.

Hierna was je direct de tatoeage onder lauw-warm water - indien geadviseerd met een neutrale zeep - en spoel je de tatoeage nog eenmaal af met koud water.

Dep de tatoeage vervolgens droog met een schone handdoek. Hierna hoef je de rest van de dag niets meer aan de tatoeage te doen. Probeer de tatoeage zoveel mogelijk onafgedekt te laten.

In sommige gevallen zullen we gebruik maken van de folie van Dermalize Pro. Deze folie mag je doorgaans drie á vier dagen laten zitten. Hierover geven wij ter plekke een duidelijke uitleg.


Houd de tatoeage goed schoon

Zoals gezegd is de tatoeage in feite een open wond en daarom is het belangrijk deze goed schoon te houden. Was de tatoeage daarom minimaal één maal per dag met lauw-warm water en dep hem vervolgens droog met een schone handdoek.

Het is niet nodig om de tatoeage langdurig af te dekken, dit wordt zelfs afgeraden. De tatoeage geneest het beste als deze goed kan ‘luchten’. 

Probeer geen strakke kleding over de tatoeage te dragen om wrijving te voorkomen.

Insmeren van de tatoeage

In vrijwel alle gevallen adviseren wij om de eerste drie dagen producten van Bepanthen te gebruiken om het genezingsproces te bevorderen. Dit kan de Baby Zalf, Verzorgende Crème of Verzorgende Zalf zijn.

Hierna kan je overstappen op de meer gerichte producten van bijvoorbeeld Balm.

Was vóór het insmeren altijd de handen om te voorkomen dat je bacteriën in de tatoeage wrijft.

Smeer pas vanaf de aangegeven dag - doorgaans de eerste dag na het tatoeëren - de tatoeage in met de door ons geadviseerde crème of zalf. Hierdoor krijgt de huid de eerst de kans om zelf het genezingsproces op gang te brengen.

Smeer bij voorkeur twee á drie keer per dag de tatoeage in met een kleine hoeveelheid crème of zalf.

Blijf de tatoeage gedurende het gehele genezingsproces - zo’n vier á vijf weken - insmeren.


Wat mag je wel en wat mag je niet?

Er zijn een hoop verschillende meningen over wat je allemaal wel of niet mag tijdens het genezen. Wij adviseren het volgende:


- Afhankelijk van de plek van de tatoeage kan het verstandig zijn de eerste dag niet te sporten;

- Vermijd gedurende de eerste vijf weken na het tatoeëren direct zonlicht;

- Ga de eerste vijf weken na het tatoeëren niet zwemmen;

- Bezoek de eerste vijf weken geen sauna.


Daarnaast adviseren wij om tijdens de genezing geen synthetische stoffen - zoals sportkleding - over de tatoeage te dragen. De voorkeur heeft om schone katoenen kleding te dragen.

Probeer daarnaast het beddengoed regelmatig te verschonen tijdens de eerste twee weken.


Na de genezing

Doorgaans is de tatoeage na vijf weken geheel genezen. Wij vinden het altijd leuk om te zien hoe de tatoeage genezen is, stuur ons daarom gerust een foto!

Bijwerken

Het is altijd mogelijk dat het ene lijntje net iets lichter geneest als het andere lijntje. Je hebt bij ons altijd drie maanden de tijd om dit geheel gratis bij te laten werken. 

Als het duidelijk zichtbaar is dat de tatoeage niet verzorgd is als voorgeschreven kan er mogelijk een bedrag van €50,- in rekening worden gebracht voor het bijwerken.

Ook voor bijwerken buiten de gestelde termijn van drie maanden zal eenmalig €50,- in rekening worden gebracht.


BEN JIJ ER KLAAR VOOR?

Ben je er klaar voor om getatoeëerd te worden bij onze tattooshop in Zoetermeer? Boek dan hieronder meteen een intake afspraak of stuur ons een e-mail met jouw design en wensen. 
tattoo zoetermeer blackstar

VOORWAARDEN EN HUISREGELS

Om de shop voor iedereen toegankelijk en prettig te houden is het van belang dat we duidelijk zijn in onze voorwaarden en huisregels. Daarom kun je hieronder lezen hoe het er bij ons aan toe gaat.


Afspraak maken

Om een afspraak te maken kan je ons bereiken op een aantal verschillende manieren:
e-mail, online boeking of (voor piercings) langskomen in de shop

Je kunt ook bellen, maar de kans is groot dat wij niet direct bereikbaar zijn omdat we aan het werk zijn.


Prijzen tatoeages

Wij geven op voorhand - tijdens de intake of naar aanleiding van een aanvraag per telefoon - een prijsindicatie per tattoo en/of sessie. 

Wij hanteren een starttarief van €100,-.


Prijzen piercings

Voor iedere piercing betaal je bij ons €35,- met uitzondering van gaatjes in de oorlel, hiervoor betaal je €20,- per stuk.


Aanbetaling

Bij het maken van een afspraak wordt er altijd een aanbetaling van €50,- per afspraak gevraagd. Bij het berekenen van het totaal bedrag wordt deze aanbetaling uiteraard verrekend/in mindering gebracht. Bij meerdere afspraken zal de aanbetaling doorschuiven naar de eerstvolgende afspraak.

Aanbetalingen worden nooit terugbetaald.


Wijzigen of annuleren

Het is altijd mogelijk dat je een afspraak hebt gemaakt en dat er iets tussen komt wat een hogere prioriteit heeft. Geef in dat geval tijdig aan dat je de afspraak wilt verzetten.

Wanneer je niet uiterlijk 72 uur vóór de afspraak hebt gemeld dat de afspraak verzet dient te worden, komt de aanbetaling te vervallen.

Bij het annuleren van de afspraak komt de aanbetaling altijd te vervallen.

Wanneer je niet verschijnt op de datum en tijd van de gemaakte afspraak en je hebt hiervan vooraf geen melding gemaakt, vervalt de aanbetaling ook automatisch.


Hygiëne

Wij hechten veel waarde aan zowel de hygiëne van de werkruimte als onze persoonlijke hygiëne. We vragen je dan ook schoon en gedoucht te verschijnen op je afspraak. Dit voorkomt infecties en werkt voor ons ook prettiger.


Leeftijd

Je kan bij ons terecht voor een tatoeage vanaf de leeftijd van 16 jaar. Houd er echter wel rekening mee dat er bij een leeftijd lager dan 18 jaar één van de ouders/verzorgers aanwezig dient te zijn voor toestemming.

Voor het laten zetten van een piercing heb je van de leeftijd van 16 jaar geen toestemming nodig van je ouders/verzorgers.


Legitimatie

Neem altijd een legitimatiebewijs mee op de dag van je afspraak. Ben je nog niet 18 jaar oud? Laat dan één van je ouders/verzorgers ook een legitimatiebewijs meenemen.


Respect

Wij behandelen onze klanten altijd met de hoogst mogelijke vorm van respect en verwachten dit uiteraard ook terug.

Ook richting onze collega’s verwachten wij een hoge mate van respect. Wanneer dit niet wordt nageleefd staat het ons altijd vrij verdere behandeling te weigeren. 


Plaatsing van de tatoeage

We gaan er vanuit dat je vooraf goed na hebt gedacht over de plek waar de tatoeage moet komen. Daarnaast zal bij twijfel altijd een andere/betere plaatsing worden geadviseerd.

Wanneer je nog niet de leeftijd van 18 jaar hebt bereikt zullen wij nooit op handen, nek of hoofd tatoeëren. 


Betekenis van de tatoeage

Kwetsende, racistische en anderszins discriminerende tekens, logo’s en teksten zullen nooit door ons geplaatst worden. Wanneer wij twijfelen over de betekenis van een bepaald ontwerp zullen wij altijd overleggen met de klant en eventueel experts raadplegen over de betekenis.


Teksten en data

Bij het plaatsen van teksten en data zal altijd - waar mogelijk - veelvuldig gecontroleerd worden op de correctheid ervan. 

De tekst wordt altijd vóór het plaatsen van het stencil dubbel gecontroleerd door zowel de klant als door de artiest. 

Teksten in een andere taal dan Nederlands en Engels kunnen niet door ons geverifieerd worden en zijn altijd op eigen risico.

Ten alle tijden is de klant zelf verantwoordelijk voor het correct aanleveren van teksten en data.